Coalitieakkoord Enkhuizen


images

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag is bekend geworden dat er een coalitieakkoord is tussen SP, CDA, Nieuw Enkhuizen en de CU/SGP. De verwachting is dat in de raadsvergadering van 6 mei een raadsdebat over het coalitieakkoord zal plaatsvinden en de beoogde kandidaten voorgedragen zullen worden voor benoeming. De beoogde kandidaten zijn Olierook (SP), Wijnne (CU/SGP), Kok (CDA) en de Jong (NE). 

Daar waar de formateur een aantal weken geleden in het NHD liet optekenen dat een vierde wethouder als niet gewenst werd beschouwd, zagen wij van Lijst Quasten al snel dat  dit anders zou lopen. Toen tijdens ons laatste gesprek de namen van de kandidaten bij werden genoemd, was dat voor ons reden om af te haken. Wij willen voor Enkhuizen een kwaliteitsslag en geen achteruitgang door gebrek aan ervaring, kennis, kunde en/of vertrouwen in de capaciteiten mee te laten besturen.  Daarnaast hadden wij aangegeven dat wij geen/niemand van de  ‘pude hap’terug wilde. Met de oude hap doelden wij op de periode  Boland, Franx en Kok.

De SP is trouwens wel heel kort van memorie over de verdeling van de wethoudersposten EN kosten. In 2013 werd in het toenmalige akkoord het volgende opgetekend:  ‘Door de raad is, bij de vaststelling van het ombuigingsprogramma 2013, besloten om de tijdsbestedingsnorm van de wethouders, na de verkiezingen van 2014, terug te brengen tot 2,4 FTE (3 keer 0,8). Gelijktijdig met de benoeming van de nieuwe wethouders voor de resterende bestuursperiode wordt de raad voorgesteld deze norm direct in te laten gaan.’

Nu wordt dit dus overboord gekieperd en wenst men 4 wethouders á  0,8 met een slap argument: ‘ Deze decentralisaties vragen niet alleen om een coalitie die stabiliteit en onderling vertrouwen uitstraalt, maar zal ook een extra inspanning van het dagelijks bestuur vragen. Dit rechtvaardigt een uitbreiding van het college met een vierde wethouder”.

, , , ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: