Commissies in vogelvlucht


Tijdens de commissievergadering hebben de commissieleden van Lijst Quasten een aantal vragen en opmerkingen geplaatst over:

Horeca: Nu Medemblik de toegangstijd naar 02.00 heeft verplaatst voor de horeca en Hoorn ook probeert te morrelen aan die tijd, hoe stevig is dan het convenant met de 7 WF gemeente in het convent West-Frisland dan  nog?

Afschaffen bezwarencommissie en instellen pre-mediation. klinkt goed, maar als we in SED verband kijken, wil Drechterland vasthouden aan de commissie. Daar zien wij dan al een scheefgroei in ‘cultuur’.
Daarbij  zou het  wat ons betreft verstandig zijn om n ieder geval dat wat besproken en afgesproken wordt tijdens de pre-mediation,  vast te leggen n een verslag wat beide partijen  dan zouden moeten ondertekenen om later een welles/niets verhaal  te voorkomen en duidelijkheid te verschaffen.  Of het afschaffen van de bezwarencommissie  überhaupt een goed idee is, valt wel te betwijfelen, want niet alles kan opgelost worden door pre-mediation. Als dat het geval is, rest er alleen nog de weg naar de rechter wat voor mensen om welke reden dan, ook een te hoge drempel kan zijn.

Aanleg beschoeiing Haling: Prima, maar graag inventarisatie en aanpak van beschoeiingen in geheel Enkhuizen aangezien deze op meerdere plekken gewoon weggerot is.

Parkeerfonds: Prima, zeer uitgebreid en toegelicht voorstel die na het vaststellen van de bestemmingsplannen voor de binnenstad de volgende stap is om het écht mogelijk te maken woningen boven winkels te realiseren en mensen die een woning willen bouwen in de binnenstad maar niet op eigen terrein kunnen parkeren toch een bouwvergunning te kunnen verlenen.

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: