Afspraken Bureau Jeugdzorg


f431baa9-196d-4d71-a346-3e1c0cd1802a_WF7

 

 

 

 

 

In de afgelopen weken hebben de gemeenten in West-Friesland en Bureau Jeugdzorg Noord-Holland (BJZNH) concrete afspraken gemaakt over onder andere het begeleiden van gezinnen die zorg nodig hebben, het toe leiden van kinderen naar specialistische zorg en het afhandelen van zorgmeldingen. Hiermee wordt voor het jaar 2015 de zorgcontinuïteit gewaarborgd.

De gemaakte afspraken moesten worden voorgelegd aan verantwoordelijk staatssecretaris de heer F. Teeven. Hij heeft laten weten met het Westfriese voorstel in te stemmen.

Vanaf 1 januari 2015 treedt de nieuwe Jeugdwet in werking. Daarmee worden de jeugdzorgtaken gedecentraliseerd naar gemeenten. Dit houdt in dat gemeenten verantwoordelijk worden voor alle jeugdhulp aan kinderen en gezinnen. De gemeenten in West-Friesland werken met alle betrokken zorgaanbieders intensief samen aan de voorbereidingen op deze nieuwe Jeugdwet.
Bijzondere aandacht is er voor kinderen in kwetsbare situaties. De regio West-Friesland en Bureau Jeugdzorg Noord-Holland (BJZNH) hebben de afgelopen maanden constructief gesproken over de wijze waarop de zorg aan jeugd na 1 januari 2015 wordt gecontinueerd.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: