akkoord AWBZ>WMO in de prullenbak


ab00052_a4

* Lijst Quasten vindt het ronduit slecht dat vanuit uit ons eigen gemeentebestuur  0,0 informatie naar buiten is gekomen. Het ronduit slechte akkoord is in november gesloten en vanaf moment zijn gemeenteraden en colleges in den lande  in rep en roer geweest. Zo niet in Enkhuizen en de omliggende gemeenten. De informatie is gewoon niet gedeeld. Nu is het dus ook maar de vraag  wat het stemgedrag van Enkhuizen eo is geweest, als er al überhaupt gestemd is.*

Een ruime meerderheid (67%) van de gemeenten heeft 15 januari jl het akkoord tussen VNG en staatssecretaris Van Rijn (VWS, PvdA) over persoonlijke verzorging verworpen. 33% van de gemeenten heeft ermee ingestemd.

Ruim 300 van de 403 gemeenten hebben een stem uitgebracht. Vrijdag wordt bekend hoe het VNG-bestuur met de uitslag van de ledenraadpleging omgaat. Dan neemt het bestuur een definitief besluit dat recht moet doen ‘aan het gevoelen van de leden. De VNG commissie zorg komt donderdag bijeen om een advies te formuleren over de te nemen vervolgstappen.

Pijnpunten liggen op het vlak van voortdurende onduidelijkheid over de budgetten en de vrijblijvendheid in de samenwerking met zorgverzekeraars. Ook de vertraging waarop het wetgevingstraject tot op heden vorm krijgt en de toenemende stapeling van kabinetsmaatregelen die gemeenten op verschillende terreinen raken, liggen gemeenten zwaar op de maag. 

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: