terugblik


 

download

Terugblik raadsvergadering 

Enkhuizer Zand:

Amendement communicatieparagraaf  van de coalitie http://enkhuizen.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=800740/type=pdf/Markconsultatie_REZ_-_Voorgenomen_AMENDEMENT_-_Kunst-Quasten-Stolk-Van_der_Pluijm-Noorman.pdf  met 16 voor en 1 ((HEA) aangenomen.

Dat HEA het amendement niet wilde steunen, verbaasde mij zeer. Hans Langbroek heeft het altijd *terecht* over de burger en dat deze te weinig gehoord wordt. Dit amendement wilde een specifieke ‘ronde’ van inspraak/mee spraak voor de burgers verankeren en wat zegt HEA?’ Dat is alleen voor de  show, er wordt toch niets mee gedaan.’  Het is niet goed of het deugt nietdus wat HEA betreft en is het nee zeggen om het nee zeggen. Een andere reden kan ik niet bedenken.  Dat je als fractie en raad niet 18.000 meningen kan dienen en niet iedereen tevreden kan stellen, likt me een gegeven en heeft niets te maken met niet(willen) luisteren,  maar met luisteren, afwegen, je koers/visie/doel als fractie betrekken  en doen waarvoor je gekozen bent, namelijk een besluit naar eer en geweten nemen waarbij je zeker de mening  van burgers niet in de prullenbak gooit. Dat heet verantwoordelijkheid nemen. 

Waardevolle aanvulling van de VVD om in het hele tijdspad  proces Herontwikkeling Enkhuizer Zand ook go-no go momenten op te nemen en van de PVDA  de uitspraak die door raad werd onderschreven dat er altijd nog op de rem getrapt  of zelfs  de stekker eruit getrokken moet kunnen worden als de uitkomst van de concurrentiegerichte dialoog niet brengt wat er van verwacht  wordt.

Amendement Nieuw Enkhuizen om de aanbesteding maar meteen aan Sprookjeswonderland te gunnen ( wat trouwens wettelijk niet eens kan) werd uiteraard verworpen.

Raadsvoorstel college http://enkhuizen.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=797481/type=pdf/Markconsultatie_REZ_-_RaadsVOORSTEL.pdf  ruimte te geven om verder te gaan met 16 voor, 1 tegen aangenomen.

Nog maar een keer ter verduidelijking: De gehele raad heeft als absolute voorwaarde dat het gebied openbaar en groen blijft. Het college krijgt speelruimte, maar absoluut geen carte blanche zoals door sommigen gevreesd wordt.

Routekaart naar de toekomst: strategische keuzes voor havens, economie, recreatie en toerisme

Raadsvoorstel ruim aangenomen.

Amendement D’66 om van het restant krediet een uitvoeringsprogramma op te stellen was  geen goed amendement omdat dit zou inhouden  dat je hiermee juist de voortgang en de ‘geest’van de routekaart frustreert en het weer van ‘bovenaf’ komt en dat is nou juist NIET de bedoeling.

Na overleg tijdens schorsing en toezegging van de wethouder  dat het restant ‘blijft staan in de pot’ , trok D66 het amendement in.

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: