Herontwikkeling REZ


wp1140df85

Discussie over de herontwikkeling Enkhuizer Zand kreeg een aparte wending gisteravond toen notabene de VVD én D’66 het SMC drama erbij sleepten. Dat werkte bij Lijst Quasten dan ook als een rode lap op een stier.

Ongelofelijk en schaamteloos dat dit uit de hoek kwam van juist die fracties die onder leiding van hun voorman en wethouder Boland die voor 2014 wethouderskandidaat is voor D’66, hier een gigantische puinhoop van heeft gemaakt, bewust de kluit voor de gek heeft gehouden, de raad heeft misleid en verkeerd geïnformeerd en Enkhuizen met de gebakken peren heeft laten zitten.

Vrijwel unaniem toestemming van de commissie richting het college om verder te gaan met de marktconsultatie waar in de raad van 7 januari een besluit over wordt gevraagd..

Onze zorgen zijn wel dat wij niet zitten te springen om uiteindelijk met één model over te blijven en dan een slikken of stikken scenario wordt. Ons is verzekerd dat wij in het hele proces bij de hand genomen zullen worden’ en er diverse beslismomenten zullen komen.

Hoewel huiverig gezien het verleden en de uitkomsten van dit soort toezeggingen, hebben wij in tegenstelling tot zijn voorganger veel meer vertrouwen in deze wethouder die ons wat toezeggingen betreft nog geen redenen heeft gegeven om aan zijn woord te twijfelen.

Ook de inspraak is verzekerd evenals de toezegging dat de camping een serieuze gesprekspartner is in dit proces omdat alles valt of staat met de wil tot samenwerking, draagvlak en realisme.

Kaders blijven overeind: Budgetneutraal, openbaarheid van het gebied en de ontsluiting naar het gebied.

Randvoorwaarden worden wel opgerekt en waar dat uiteindelijk op uitkomt is in dit stadium nog onduidelijk.

Wat betreft het tijdspad: Het college steekt in op finale besluitvorming in december 2015.

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: