Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Combinatiefunctie 2013-2016


download

De jeugd enthousiast maken voor sport en bewegen, dat is de uitdaging voor de zogeheten ‘Combinatiefunctionarissen’ die in gemeente Enkhuizen zijn aangesteld.

Zij werken op scholen en sportverenigingen en zijn na schooltijd in de wijken te vinden. Om dit ook de komende jaren mogelijk te maken hebben de schoolbesturen van Enkhuizen en de gemeente Enkhuizen de samenwerkingsovereenkomst Combinatiefunctie 2013-2016 ondertekend op 3 december. 
De invoering van combinatiefunctionarissen is een logisch gevolg van de landelijke regeling ‘Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur’. Het kabinet en de gemeenten willen het sportaanbod voor de jeugd uitbreiden en sportverenigingen versterken.

Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is dat er de komende 3 jaren structureel vorm wordt gegeven aan het sport- en beweegbeleid in de gemeente Enkhuizen. Behalve de gemeente en de scholen, is er een samenwerking gezocht met diverse sportverenigingen, Sportservice Noord-Holland, Recreatiebad Enkhuizerzand en het Welzijnswerk van Welwonen.

De combinatiefuncties zorgen ervoor dat er veel en meer samenwerking komt en dat over en weer interessante contacten worden gelegd en onderhouden met de betrokken (sport)organisaties in de wijk. Daarnaast signaleren de combinatiefunctionarissen kansen en mogelijkheden. Het doel hiervan is dat de jeugd meer in aanraking met sportaanbod komt.

Bron:gemeenteenkhuizen.nl

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: