Antwoord op vraag over mondelinge vragen


Het commissielid van Lijst Quasten, Cor Westerveld, heeft aantal weken terug en vandaag nog maar eens navraag gedaan wat nu de termijn is waarop raad of commissieleden antwoord mogen verwachten op mondelinge vragen welke  in de vergadering worden gesteld. Vanmiddag kwam het antwoord.

‘ Vraag vanuit de raad: “Hoeveel tijd er staat  voor het beantwoorden van mondelinge vragen als deze niet in de vergadering beantwoord kunnen worden”  Eerst het korte antwoord: Daar zijn geen afspraken over gemaakt.

Dan nu het langere antwoord: Als er tijdens een raadsvergadering of een commissiebehandeling vragen aan de portefeuillehouder worden gesteld en deze niet ter plekke kunnen worden beantwoord, wordt vaak gezegd dat schriftelijke beantwoording zal volgen. Meestal wordt er niet bij gezegd wanneer dat antwoord verwacht mag worden.

De naleving/invulling van de toezegging (wánt dat is hét!) van de wethouder om met een schriftelijk antwoord te komen, wordt weliswaar door de griffier bewaakt (dat houdt in dat er -indien een antwoord lang op zich laat wachten- achteraan gegaan wordt), maar het is uiteindelijk aan het college om met een antwoord te komen.De vraag blijft nu wat een redelijke termijn is.

Ik kan zou me kunnen voorstellen dat hierbij aansluiting wordt gezocht met de “servicenorm” die is afgesproken ten aanzien van de beantwoording van de vragen die in Agora worden gesteld. Deze norm houdt in dat de organisatie zal trachten de vragen binnen 4 werkdagen te beantwoorden.’

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: