Financiële Beschouwing 2014 Lijst Quasten


Enkhuizen, 1 november 2013

 

Lijst Quasten is positief over de voorliggende begroting voor 2014 en bijbehorend raadsvoorstel. De wijze waarop deze 2 stukken zijn gepresenteerd, waren goed te doorgronden, duidelijk te lezen en een (door)vertaling van de Kadernota en het coalitieakkoord ‘een nieuw evenwicht’.

Ondanks dat de voormalige coalitie en wethouders op basis van de alternatieve begroting voor 2013 meenden dat deze volstrekt onuitvoerbaar, onverantwoord en ronduit zo slecht was dat zij de handdoek in de ring gooide, laat deze begroting zien dat van dat alles geen enkele sprake is. De begroting zit goed in elkaar, en de keuzes die gemaakt zijn komen ten goede aan Enkhuizen en haar inwoners.

Wij zijn met name tevreden over het volgende onderdelen:

– Het (groen)onderhoud blijft op peil en wordt voortvarender aangepakt door een meer realistische planning en werkwijze en bijbehorend budget.

-De verhoging van lokale belastingen gaat in  hele kleine stapjes waardoor burgers niet geconfronteerd worden met extreem hogere lasten.

-Er wordt niet gemorreld aan de sociale voorzieningen en inkomensondersteunende maatregelen.

Daarnaast ziet Lijst Quasten een meerwaarde in de 3 voorstellen die een bescheiden karakter hebben, maar wel, maar wel een groot verschil kunnen maken.

Met name het voorstel voor de binnenstad coördinator kan op onze volledige steun rekenen aangezien Lijst Quasten in 2012 het initiatief heeft genomen om te pogen structurele samenwerking met alle partijen die een economisch belang hebben bij een bruisend winkel/verblijfsgebied in de binnenstad voor elkaar te krijgen. De voortgang om  daar een concreet iets van te maken is toen door het voormalig college niet opgepakt, maar nu voortvarend opgepakt conform het coalitieakkoord.

Is het allemaal rozengeur en maneschijn? Nee, dat nou ook weer niet, want er zijn nog veel onduidelijkheden wat er in de komende jaren nog allemaal op ons afkomt waar wij geen enkele invloed op hebben. De grilligheid van Den Haag gaat ons nog voor grote vraagstukken en uitdagingen stellen waar wij ons ernstig zorgen over maken. Maar door anders en oplossingsgericht te denken, goed samen te werken en dan niet alleen binnen de gemeentegrenzen, maar ook daarbuiten, zijn wij ervan overtuigd dat ook die uitdagingen goed op en aangepakt zullen worden.

 

Namens Lijst Quasten,

Stella Quasten

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: