beantwoording vragen LQ verhuur visafslag


BRIEF VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
VERHUUR VOORMALIGE VISAFSLAG
Aan de voorzitter van de gemeenteraad
Geachte voorzitter,
In de vergadering van de commissie Bestuur, Organisatie, Financiën en Samenleving d.d. 16 september jl. zijn er door mevrouw S. Quasten namens de Lijst Quasten vragen gesteld over de huidige status van de voormalige visafslag aan de Havenweg 3 te Enkhuizen.
Voor wat betreft de verhuur van de bovengenoemde ruimte kunnen wij u het volgende mededelen.
De gemeente Enkhuizen heeft voor deze ruimte een tijdelijke huurovereenkomst afgesloten voor de periode 1 januari 2010 tot en met 31 december 2014.
Door de huurder is de voormalige visafslag ingericht als expositieruimte over de visserijgeschiedenis van Enkhuizen, traiteurruimte (verstrekking van maaltijden die grotendeels elders zijn bereid) en als bedrijfsruimte waar uitsluitend niet-alcoholische dranken kunnen worden geserveerd.
Op 22 augustus jl. heeft de huurder de gemeente schriftelijk aangegeven de bovengenoemde huurovereenkomst per 31 december 2013 te willen beëindigen.
Vervolgens heeft de gemeente Enkhuizen de huurder op 4 september jl. laten weten dat op grond van de afgesloten huurovereenkomst het niet mogelijk is om de huurovereenkomst tussentijds op te zeggen en dat de overeenkomst van rechtswege per 1 januari 2015 eindigt.

Wel hebben wij de huurder gewezen op de mogelijkheid om een derde zijn plaats te laten innemen als huurder van de voormalige visafslag. Vervolgens zullen wij met deze belangstellende(n) in overleg treden om te kunnen beoordelen of wij ze geschikt achten om een huurovereenkomst voor het gebruik van de voormalige visafslag aan te kunnen gaan. Bovendien zullen wij ook zelf gesprekken en onderhandelingen voeren met mogelijke kandidaat-huurder(s), indien zij zich bij ons melden.
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: