raadsvergadering 1 oktober in vogelvlucht


Lijst Quasten heeft tijdens de raadsvergadering ingestemd met de volgende voorstellen die ter bespreking over bleven:

– Bibliotheekwerk 2013 – 2016  De visie en uitgangspunten om het Kwakerspad af te stoten en 1 locatie/bibliotheekvoorziening te houden in Enkhuizen en de producten die we willen en waarbij de focus ligt op de jeugd, de senioren, digitalisering en laaggeletterden spreken ons aan.

– Maatschappelijke bijdrage Paktuinen. Wij vinden het een prima oplossing nadat de boel compleet op slot zat. Dat er met en dankzij  andere partijen dan toch een mooi bouwproject gerealiseerd kan worden waarbij ook 41 sociale huurwoningen gebouwd worden, vinden wij een hele goede zaak.

– Welstandsnota. Dit was een actualisatie van beleid uit 2004 dat in 2009 al geactualiseerd had moeten worden, maar het zoveelste comateuze dossier was waar in de voorgaande collegeperiode niets mee was gedaan en nu dan wel op tafel kwam. Zat gewoon goed in elkaar en op aangeven van de PvdA en CU/SGP worden er nog een paar dingen aangepast.

Lijst Quasten heeft tegen het amendement van de SP gestemd mbt een zienswijze over de door Plasterk voorgenomen Provinciale Fusie. In de commissie nam Lijst Quasten  het voortouw om het voorstel een zienswijze in te dienen dat Enkhuizen voorstander is voor een dergelijke fusie, van tafel te vegen. Dit werd unaniem overgenomen. Nu lag er een tegenvoorstel met als kern aan te geven uit te spreken tegen deze fuse te zijn. Overbodig en ook voorbarig was onze mening. De Provincies hebben stuk voor stuk minister Plasterk terug  naar de schoolbank gestuurd en zijn mordicus tegen. Laten zij het eerst maar uitvechten.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: