Terugblik commissievergaderingen september – deel 1 –


1.

Krediet projectleider vastgoed en accommodatiebeleid.

In het raadsvoorstel 2011 werd al meegenomen dat bij akkoord van de raad voor het opstellen van dit beleid, er een vervolgstap zou komen door concreet per onderdeel een actieplan op te stellen en dat daar een kredietvoorstel voor zou komen. Na het vaststellen van dit beleid is het onder het oude college in de la beland en nu was het moment om het op te pakken en voort te zetten.

Wethouder van Dam gaf voor de bespreking aan dat er nog een informatief en achterliggend stuk onze kant opkomt met een actuele stand van zaken (wat dus feitelijk niets te maken heeft met het voorstel an sich omdat er een vergissing was gemaakt met het verzenden van het juiste stuk. Dat is slordig, maar niet onoverkomelijk.
Deze mededeling was wél een aanleiding voor D’66, CDA, NE en VVD om het voorstel niet te willen bespreken.

Het bevreemde mij dat D’66 aangaf dat dit beleid hun ter harte gaat en hoge prioriteit heeft maar ik deze fractie na het vaststellen van het beleid hen niet aan de bel horen trekken bij hun eigen wethouder (Boland) dat er stappen gezet moesten worden. Ook zij wisten(mag ik toch aannemen dat er een vervolg aangevraagd zou worden. Dat je dan een in feite niet relevant stuk informatie de boel wil traineren is vervelend.

Als dit voorstel alsnog ter tafel komt in oktober, zullen wij in ieder geval groen licht geven, al stonden wij destijds niet juichend op de stoelen omdat het vaststellen van het beleid al heel veel geld kostte. Nu is het er gekomen en is het tijd dat alles wat met gemeentelijk vastgoed en accommodaties te maken heeft, uit alle hoeken, gaten en dossierkasten getrokken wordt en er dan een duidelijk plan/voorstel komt wat per onderdeel de beste keus is (verhuur, verkoop, andere bestemming etc). Anders was het opstellen van het beleid weggegooid geld en gewoon een nutteloos pak papier.

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: