Kwartiermaker


Vanochtend de nieuwsbrief van de OFE (Ondernemers Federatie Enkhuizen) in de mailbox.
Aangenaam verrast om te lezen dat een door Lijst Quasten gewenst, in en ondergebracht punt in het coalitieakkoord, uitgewerkt is.
Wij vonden het na de 5 bijeenkomsten met de winkelstraatmanager uit Amsterdam, *Nel de Jager* die op ons initiatief naar Enkhuizen was gekomen en de boel flink wakker had geschud,van groot belang dat het daar niet bij bleef, maar dat er in Enkhuizen een kwartiermaker/ winkelgebiedsmanager/coördinator aangesteld zou worden om de boel vlot te trekken en de neuzen 1 kant op te krijgen om de binnenstad en het winkelgebied écht bruisend en aantrekkelijk te maken.
Het begin is er nu..

Op 26 augustus heeft de kwartiermaker in opdracht van de gemeente Enkhuizen, zijn voorlopig rapport gepresenteerd aan de vertegenwoordigers van WSE, MKB, WBG Enkhuizen, OFE, Horeca, TPE en gemeente. Het gaat om een voorstel voor een structurele vorm van binnenstadsmanagement. In deze bijeenkomst werd een samenwerkingsovereenkomst/convenant voorgelegd. Aangezien het rapport conform de opdracht van de gemeente uitsluitend over binnenstad/toerisme gaat, maken OFE en WBG Enkhuizen geen deel uit van de verdere rapportage.

De OFE heeft aangegeven, geen deel uit te kunnen maken van de overeenkomst, omdat de OFE ook de belangen vertegenwoordigt van “niet-binnenstad” ondernemers. Desalniettemin staat de OFE achter de rapportage van de kwartiermaker. Inmiddels is bekend, dat alle partijen bereid zijn de samenwerkingsovereenkomst/convenant te tekenen.

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: