VERSLAG RAADSVERGADERING MEI 2013


De agenda van de raadsvergadering was kort met 2 focuspunten. Doorontwikkeling Integrale veiligheid en de bezuiniging op het raadsbudget.

Voor beide onderwerpen waren amendementen ingediend. De eerste werd na een schorsing unaniem aangenomen omdat alle fracties in de overtuiging zijn dat jeugd en middelengebruik een veel hogere prioriteit verdiende dan in de nota was vastgesteld. Ondanks dat de portefeuillehouder een beetje tegensputterde, begreep hij waarom de raad dit zo wilde en moest er geschorst worden om te bepalen in wélke prioriteitenlijst dit dan geplaatst zou moeten worden.

Lijst Quasten vind het een hoge prioriteit waard en zeer zeker om dit ook in regioverband op te pakken want het is natuurlijk geen Enkhuizer probleem wat bij de Koepoort ophoudt, maar door de hele regio verspreid is. Wat wij ook belangrijk vinden is dat er n verbindingen gelegd kunnen worden omdat er meer aan de voorkant ingezet kan worden en Jeugdzorg en de Veiligheidsregio een belangrijker taak moeten krijgen. 1 kleine kanttekening mbt de nta zelf is dat er zo goed als geen meetpunten in vermeld waren waarop de raad een instrument mee in handen heeft om waar nodig en gewenst (bij) te sturen. Dit zal in het jaarplan ect duidelijker uitgekristalliseerd moeten worden.  Waar staan we, waar willen we naar toe en wat gaan we daar voor doen?

Raadbudget

Een gezamenlijk ingediend amendement van CDA, PvdA, Lijst Quasten en Nieuw Enkhuizen waarbij de in de begroting opgenomen €20.000 structurele bezuiniging gehaald zou worden zónder aan de faciliteiten voor commissieleden te komen maar waarbij de schriftelijke verslaggeving wordt geschrapt, de internetvergoeding voor iedereen standaard naar benden wordt gebracht tot €15, het raadsuitje wordt geschrapt en er gesneden wordt in het scholingsbudget en abonnementen werd na schorsing ook gesteund door Groen Links, CU/SGP en het CDA.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: