NOG EEN KEER HET SMC


Wethouder Wijnne moest even een hobbeltje over bij de start van de behandeling raadsbrief SMC maar  was al snel daarna kraakhelder.

De Nijs maakt er een potje van en het (nieuwe) college is er klaar mee. ‘Wij vragen aan u als commissie het advies en de steun om de juridische procedure te starten’..

Lijst Quasten  had er 2 rondes voor nodig om fracties achter mijn voorstel te krijgen dit in een raadsbesluit te gieten. Wilde het steviger hebben en vinden ook dat de raad zijn verantwoordelijkheid in deze moet nemen. In een dergelijk dossier moet je het niet in een commissie af willen doen.

Bijkomend,  maar niet als argument benoemd, is dat met een raadsvoorstel/besluit er gestemd moet worden en dan moeten alle partijen kleur bekennen, ook die partijen die zich hebben onttrokken aan het debat of hun pijlen op fracties richtten ipv een uitspraak te doen over de inhoud.

De suggestie van het CDA om in de minne te schikken was eigenlijk al in de voorafgaande mondelinge toelichting duidelijk geen optie en werd na opmerkingen van Lijst Quasten dat dit station gezien het verleden, heden en de toekomst gepasseerd was, door de wethouder bevestigd. Ik ga er van uit en is ook zo verwoord dat beide opties zijn gewikt, gewogen en tegen het licht gehouden en dat de juridische weg om een rechter uitspraak te laten doen de enige optie is.

De wethouder lichtte nog een tipje van de sluier op over het laatste overleg en ben dan ook verheugd dat die dacht: ‘ en nou is het genoeg geweest’. En dat is het ook wat ons betreft.
Kortom: Blij dat er een streep in het zand is getrokken en laat een rechter maar een uitspraak doen. Wat die uitspraak ook zal worden, dan weten we tenminste waar we staan.

Het is een misverstand (ondanks de poging van de VVD/D66 om dat als feit te presenteren) dat de fracties die vanaf het startpunt in 2006 al bijzonder kritisch waren over het project wat gekoppeld werd aan De Nijs nu in de veronderstelling zijn dat de spreekwoordelijke stekker er al uit is of wordt getrokken.

Nogmaals, laat een rechter maar bepalen hoe en wat. Met die uitspraak zullen we het dan moeten doen of het nu wel in ‘het straatje’ ligt of niet.

We wachten de stemming voor het raadsbesluit en het vervolg dus rustig af.

smc

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: