RAADSBRIEF SMC


Voor de komende commissievergadering 19 maart 2013 is vandaag een raadsbrief ontvangen waarbij de conclusie het meest in het oog springt.
Conclusie:
Na bestudering van het dossier en na het bestuurlijk overleg met De Nijs, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de raadsbrief van 8 januari 2013 een goede weergave
is van de feiten en dat de ingezette koers voor dit project, door ons zal worden bestendigd.
De ingezette lijn, met het contract van 16 februari 2010 en de afspraken van 18 oktober 2012 als basis, zijn en blijven voor ons het enige spoor
voor de realisatie van dit project.
Met uw instemming zullen wij, ter zekerstelling van onze contractpositie,geen nieuwe onderhandelingen starten. Nu bestuurlijke overleggen geen resultaat hebben opgeleverd,
zullen we de komende periode zoeken naar de ons resterende mogelijkheden, waartoe ook juridische stappen kunnen behoren, om tot nakoming van het gesloten contract inclusief allonge te
komen.
smc

,

 1. #1 door Pim op 17 maart 2013 - 10:45

  Stella, volgens mij is deze raadsbrief niet anders dan een poging tot evaluatie van het SMC dossier de nek om te draaien.
  Interessant is bijvoorbeeld waarom men nog steeds zo vaag is over het al dan niet voor de rechter dagen van de Nijs.
  Zouden er dan toch nog afspraken zijn gemaakt waar de Raad niet van weet, maar op basis waarvan de Nijs gewoon kan zeggen, kom maar op met je rechtzaak.

 2. #2 door Lijst Quasten/ Stella Quasten op 17 maart 2013 - 14:37

  Ik zie en lees het anders. Het college zegt nmm dat zij klaar zijn met De Nijs met name omdat deze (in tegenspraak met de bewering van Jan Baas over de bewuste brief die ingetrokken zou zijn) nog steeds voorwaarden en eisen op tafel legt die afwijken van het gesloten contract.

  De motie Slier en co was, zoals terecht wordt gesteld een onderzoek naar mogelijkheden fasering en NIET een nieuw uitgangspunt om over zaken die in het gesloten contract zijn vastgesteld te onderhandelen.

  Het college vraagt groen licht om verder niet meer met De Nijs te praten en de tijd te krijgen om de juiste manier te vinden om de stekker er uit te trekken. of dat via de juridische weg moet of dat er andere mogelijkheden zijn (bijv. schikking) zal dan duidelijk moeten worden.

  Het is wel een punt dat het college dat bestendiging van de faserings zienswijze aangeeft, daarmee wordt wel een verwarrend beeld gecreëerd, maar ik ga uit van de tekst in de conclusie.

 3. #3 door Pim op 18 maart 2013 - 00:39

  Het zou me niet verbazen als de brief van de Nijs (die jullie niet mogen zien) een verwijzing bevat naar een afspraak met de Nijs waar jullie niets vanaf weten.

  Bijvoorbeeld dat als het oorspronkelijk plan geen doorgang kan vinden, de Nijs het recht heeft om een alternatief plan in te dienen.

  Zolang de Nijs een dergelijk alternatief plan indient voldoet ze aan haar verplichting en is het ook vrijwel onmogelijk de met haar gesloten overeenkomst te ontbinden.

  Uiteraard brengt een alternatief plan een andere kostenopstelling met zich mee. Dat de gemeente een alternatief plan liever een gefaseerde realisatie van het oorspronkelijke plan noemt begrijp ik, maar dat zijn alleen maar woordspelletjes waarmee de Raad voor de gek wordt gehouden.

 4. #4 door Lijst Quasten/ Stella Quasten op 18 maart 2013 - 09:30

  Die mysterieuze brief zal zeker besproken moeten worden in de commissie. Jan Baas noemde in het presidium daags na de besloten bijeenkomst dat de brief met aanvullende voorwaarden en eisen was ingetrokken, we ons geen zorgen moesten maken *kuch* en toen in een flits werd er inderdaad gezegd dat er een ‘ander plan’ zou komen. Daar is niemand (incl ikzelf) op ingegaan.

  Als dit die fasering inhoudt, is er voor LQ een probleem in die zin dat wij daar helemaal niets in zien. De risico’s zijn te groot dat De Nijs dan na het realiseren van de woningen waarop hij kan cashen. alsnog de benen neemt omdat met de invulling van de zorg + de PG-woningen geen haalbare kaart was, is en wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: