WATERWEEKKWESTIE OPGELOST


Weer de goede koers, aanpak, overlegstructuur met de diverse partijen EN uitkomst. Er was namelijk nogal wat hevig gemopper over besluit van de coalitie om de stekker uit de oorspronkelijke Waterweken te trekken. De wethouder heeft  in kort tijdsbestek EN binnen de lijnen van het coalitieakkoord gehandeld met een naar mijn mening voor een ieder een resultaat  waar men mee uit de voeten kan.
Activiteiten Waterweek Enkhuizen

Wethouder Rian van Dam heeft vandaag in een persgesprek met het NHD laten weten dat de Waterweek toch deels georganiseerd kan worden. Een aantal organisatoren heeft aangegeven op eigen kracht verschillende activiteiten en evenementen te willen voortzetten. Zij worden hierin ondersteund door Stichting Themaweken Enkhuizen (STE).

Onder de noemer ‘Waterweek Enkhuizen’ keren verschillende bekende evenementen terug zoals de Seniorenvaartocht, Kindermiddag op terrein van/bij MEC, Zuiderhavendijk concert, Trekzakfestival, Carillonconcert en de vaartocht met de Bep Glasius.

De ondersteuning vanuit STE bestaat uit het aanspreken van de eigen financiële reserves ten behoeve van de activiteiten, kennisdeling etc. Er is nog bestaand budget beschikbaar voor de gezamenlijke regionale/landelijke PR. De gemeente zal binnen de begroting op bescheiden manier bijspringen v.w.b. lokale PR en communicatie. Wethouder van Dam ondertekent in april het regionale convenant van de Waterweken.

Wethouder van Dam: “De activiteiten zijn zoveel mogelijk in en nabij de binnenstad, om niet alleen bezoekers naar, maar ook in de binnenstad te krijgen. Het huidige coalitieakkoord biedt daar, binnen de gestelde kaders van ‘sober en doelmatig’, ruimte voor.”

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: