GEMEENTEN MOGEN ZELF WEED KWEKEN


weed

Gemeenten mogen zelf wietplantages beginnen, om zo een einde te maken aan de georganiseerde drugscriminaliteit. Dat stelt hoogleraar rechtswetenschappen Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen.

Volgens Brouwer is het ‘volstrekte onzin’ van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie om de gemeentelijke hennepteelt te verbieden. Steeds meer gemeenten willen de achterdeurproblematiek bij coffeeshops aanpakken door de teelt van hennep in eigen hand te nemen. Opstelten heeft verzoeken om hiermee te mogen experimenteren, tot nu toe tegengehouden.

Volgens de VVD-minister druist regulering van de wietteelt in tegen internationale regels. “Dat slaat nergens op”, zegt Brouwer. “Die internationale regels zijn boterzacht. Nederland wordt op dit moment aan alle kanten voorbijgestreefd.” Hij noemt de Amerikaanse staten Washington en Colorado waar de teelt is gelegaliseerd.

Coalitiepartij PvdA deelt de kritiek van Brouwer. “Ik wil niet dat we links worden ingehaald door Amerikaanse staten”, zegt PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens.
“De PvdA wil ook dat de teelt en de inkoop door coffeeshops uit het criminele circuit worden gehaald. Maar zolang minister Opstelten zich verzet, kunnen we daar niets aan veranderen.”
VVD, PVV en de christelijke partijen in de Tweede Kamer zijn fel tegen regulering van de wietteelt.
Volgens D66-Kamerlid Magda Berndsen toont de kritiek van Brouwer aan dat er ‘geen enkel argument’ is om gemeentelijke experimenten te verbieden.
“We hebben nu dé kans om het merkwaardige Nederlandse softdrugsbeleid op de schop te nemen”
Bron: De Gelderlander

, , ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: