PUBLIEKE SCHANDPAAL


lies

Het schijnt dat burgemeester Baas tijdens de afscheidsreceptie  van de drie wethouders het nodig heeft gevonden  om raadsleden die actief zijn op sociale media, publiekelijk een denkbeeldige draai om hun oren te moeten geven over hun activiteiten. Geen man en paard noemen, maar wel een sfeer creëren waarin die raadsleden die twitteren, blogs schrijven, reageren op blogs, forums en een Facebook pagina hebben ‘verdacht ‘maken, is niet chique en buitengewoon ongepast.

In eerste instantie was ik hogelijk verbaasd en dacht, wat een nonsens en haalde ik mijn schouders er over op, want ik herken me niet in de beschuldigingen, al kreeg ik wel wat ergernis omdat het riekt naar stemmingmakerij en WIE bedoeld hij nou eigenlijk?

Ik kan me van geen enkel raadslid indenken of herinneren dat zij richting wethouders de grenzen van het fatsoen hebben overschreden, maar ja, het ligt er natuurlijk ook aan hoe je het wil opvatten en hoe gevoelig je bent voor kritische uitingen.

Nu meent de burgemeester die tevens voorzitter van de gemeenteraad is, er nog een schepje bovenop te moeten doen door in het NHD te melden dat wethouders door actieve raadsleden op de digitale snelweg wethouders voor leugenaar en manipulators zijn uitgemaakt. Ik ben werkelijk verbijsterd door de wijze waarop hier raadsleden publieke aan de schandpaal worden genageld terwijl er geen man en paard worden genoemd en het in mijn ogen en beleving ook absoluut niet waar is.

In het verleden heb ik meermalen een discussie met de burgemeester gehad over mijn blogs, tweets en wat niet al omdat de inhoud hem daarvan niet beviel. Dit betrof dan puur het uiten van meningen op inhoud en functioneren van deze en gene, maar ik weet dat ik NOOIT de grens van fatsoen ben overgegaan en heb ook eigenlijk geen zin om mij te moeten verdedigen.

Vrijheid van meningsuiting met inachtneming van normale fatsoensregels zoals niet schelden, discrimineren, dreigen ed hoort een ieder hoog in het vaandel te dragen. Sociale media werkt daarbij net als de tv. Als het je niet aanstaat, zet de tv uit en lees je berichten gewoon niet.

De beide artikelen:

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article20453783.ece/Baas-geeft-raad-Enkhuizen-sneer

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article20474283.ece/Wethouders-uitgemaakt-voor-leugenaars?lref=sp1

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: