VERSLAG RAAD 2 OKTOBER


Lijst Quasten heeft samen met Fractie Langbroek en CU/SGP vragen gesteld over het SMC en de Drom. Wat de eerste betreft, er lag een deadline van 1 oktober waarop met de aanvang realisatie 1e fase moest zijn begonnen. Niets van dit alles en elke informatie ontbreekt tot op heden. De enige uitkomst op de gestelde vragen is dat in de commissie van november iets bekend zal zijn en er blijkbaar een voorstel komt. Dit geldt ook voor de Drom. Het is uitermate storend dat voor de zoveelste keer een toezegging, belofte of een deadline niets waard blijkt te zijn.

Onderwerpen met stemverhoudingen:

– Beslissing op bezwaar inzake de zondagopenstelling

optie 1 waarbij de zondagopenstelling blijft zoals eerder was besloten  9 voor en 7 tegen. dus  aangenomen. Lijst Quasten heeft zoals bekend moge zijn het eerdere standpunt gehandhaafd en voor gestemd.

Bezuiniging op bedrijfsvoering door procesoptimalisatie (investering van 280.000 om een bezuiniging van 350.000 te realiseren)

Lijst Quasten heeft hier als enige fractie tegengestemd. Wij zijn van mening dat in een dergelijke kleine organisatie het onnodig is om voor de tijdsduur van 2 jaar een externe op fulltime basis aan te trekken om de organisatie beter en efficiënter te laten werken. Als er al inzicht is in hoeveel de besparing zal zijn, weet je als organisatie ook waar je dat vandaan gaat halen en dus de knelpunten. Lean- management is een term die op vele manieren ingevuld en uitgevoerd kan worden, maar laten we nou niet denken dat we een metropool of een mulitnational zijn. We zijn een gemeente met een kleine organisatie en dan behoor je zelf intern met eventueel wat kortdurende ondersteuning/begeleiding je zaken op orde te krijgen.

19/10/2012 09:31:16

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: