SCHRIFTELIJKE VRAGEN WOON/WELZIJNSSTICHTING


Schriftelijke vragen Lijst Quasten

Enkhuizen, 30 juli 2012

Betreft: Woon/welzijnsstichting

Dank zij de berichtgeving via Pim’s Eigen Persbureauhttps://www.facebook.com/Pimsep is bij mij de indruk ontstaan dat het Welzijnswerk in Enkhuizen ondergeschikt lijkt te worden/zijn gemaakt aan de financiële belangen van de woningcorporatie Enkhuizen.

In ieder geval lijkt er een enorm verschil te zijn ontstaan tussen het theoretisch beleid (zoals weergegeven in de Welwonen uitgave van april 2010, waarvan het college naar ik aanneem volledig van op de hoogte is) en de praktische uitvoering ervan, zoals geschetst door Pimsep.

Ik zou graag van het college de verzekering willen dat zij ook van mening is dat door het samengaan van het wonen en welzijnsaspect het niet zo kan zijn dat een persoon of personen geen enkele kant op kan in het geval van een geschil met de woningcorporatie omdat het welzijnsloket in opdracht handelt of lijkt te handelen van de corporatie. Waar blijft de hulp en bescherming  voor willekeurige burgers/huurders? Ik zou graag uw reactie willen vernemen hoe het college tegen dergelijk beleid (zoals op de website uitvoerig is beschreven)  van de Woon/Welzijn stichting aankijkt en/ of men mogelijkheden ziet hierin een rol van betekenis te spelen.

In afwachting van uw reactie verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

Namens Lijst Quasten,

Stella Quasten

BEANTWOORDING:

Aan de voorzitter van de gemeenteraad
Geachte voorzitter,

Via deze informerende raadsbrief beantwoorden wij de schriftelijke vragen die gesteld zijn door mevrouw Stella Quasten op 30 juli 2012 met betrekking tot de
Woon- & Welzijnsstichting.
Het college geeft nooit een mening over uitingen in de pers en dus zeker ook niet over de situatie met betrekking tot Welwonen op een website op persoonlijke titel. De gemeente voert zowel bestuurlijk als ambtelijk structureel overleg met Welwonen, waarin de bedrijfsvoering e.d. van de stichting wordt besproken. Wij zijn dan ook overtuigd dat de belangen van huurders met de grootste zorg zijn
gewaarborgd.
Enkhuizen, 7 augustus 2012
Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van E n k h u i z e n
De secretaris, De burgemeester,

30/7/2012 20:12:38

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: