MET DE NEUS OP DE FEITEN


mei 2012

winkelhart

Dinsdagmiddag startte vanaf het station onder een stralende zon een winkelhart wandeling. Daarbij aanwezig ondernemers van detailhandel en horeca, burgemeester Jan Baas, een vakambtenaar, gemeente-raadslid Stella Quasten en winkelstraat- manager Nel de Jager uit Amsterdam.
Deze had eerder al op initiatief van de SP en Lijst Quasten een presentatie verzorgd in de Nieuwe Doelen. Tijdens deze wandeling werd door Nel de Jager duidelijk aangegeven waar de sterke en zwakke punten in het winkelhart liggen.

De Jager concludeerde dat om Enkhuizen meer tot zijn recht te laten komen het noodzakelijk is daar gezamenlijk de schouders onder te zetten.
Daarbij is er een wereld te winnen, voor zowel gemeente als ondernemers. Dat heeft dan ook weer een positief effect op bezoekers en eigen inwoners.
Er werd hier en daar stilgestaan om eens écht goed te kijken wat bijvoorbeeld voor beeldkwaliteit de winkelstraat nu eigenlijk heeft en wat daar (veel beter) kan en zou moeten.

Er werd driftig meegeschreven op aandachtspunten waar de gemeente een taak heeft om mee aan de gang te gaan. Ook werd er goed gediscussieerd maar vooral hardop nagedacht welke stappen er gezet moeten worden voor de toekomst.
Na een wandeling van twee uur werd er neergestreken op een terras om nog even informeel na te kaarten over hoe nu verder kan worden gewerkt aan het op waarderen van het winkelhart.
De eerstvolgende stap is in ieder geval een nieuwe bijeenkomst in de Nieuwe Doelen met Nel de Jager weer als gastspreker.

BRON:radioenkhuizen.nl

*BIJEENKOMST IS GEPLAND OP DONDERDAG 24 MEI. ZAAL OPEN:19.30 AANVANG : 20.00 GASTHEER: MKB

, ,

 1. #1 door Pim op 25 januari 2013 - 16:45

  Ziet er heel mooi uit Stella, gefeliciteerd

  • #2 door Lijst Quasten/ Stella Quasten op 25 januari 2013 - 18:29

   Dank je wel! Het was een hele kluif, ben er vrijwel 2 dagn nonstop mee bezig geweest. Nog bedankt voor de hulp.
   Denk dat ik wel redelijk tevreden ben en mag zijn.Moet alleen nog uitvinden waar ik de links kan plaatsen en of ik bij ‘dossiers’subs kan maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: