FINANCIËLE BESCHOUWING 2012 LIJST QUASTEN


geld 

Enkhuizen, 4 november 2012

Ondanks dat wij zien dat er een goede poging is gedaan om met dit voorstel tegemoet te komen aan de op en aanmerkingen van alle fracties hoe de zaken verdeeld zouden moeten worden, hebben wij toch een aantal punten die wij anders, toegevoegd, uitgeruild  of onderzocht zouden willen zien.

Wij  stellen voor om te stoppen met de Waterweken en  dit budget van deze feestweek á 25.000,- te gebruiken om de bezuiniging op het schoolzwemmen te verminderen waardoor de ‘korting’ dan  geen €67.000 maar €42.000 zou bedragen.

De voorgestelde verhoging van de OZB is naar onze mening te gortig en te makkelijk. Het overgrote deel van de fracties aangegeven hier grote moeite mee te hebben en dat er ook naar de Haven(s) en liggelden gekeken zou moeten worden. Het is dan ook teleurstellend dat dit niet is meegenomen en dringen hier alsnog op aan.

Wat Lijst Quasten betreft moet er serieus worden gekeken of de forensenbelasting kan worden ingevoerd. Deze nieuwe belasting zou geheven moeten  worden op iedereen die niet in de gemeente staat ingeschreven als bewoner,  maar wel langer als 90 dagen hier verblijft / onderkomen heeft en dus ook gebruik maakt van voorzieningen.

Lijst Quasten

Stella Quasten

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: