BOUWLOCATIES EN IMMERHORN


bouw

Lijst Quasten heeft tijdens de bespreking van de locatiekeuzes voor woningbouw na 2014 het verkiezingsprogramma leidend laten zijn. Allerlei berichten die ons via externe kanalen werden aangereikt gaven een richting aan dat er een ontwikkelaar zou zijn die in de Immerhorn woningen zou willen realiseren en in ruil daarvoor de huidige sportvelden plus een aanvulling van faciliteiten voor meerdere binnen en buitensporten op zich zou nemen.

In hoeverre dat allemaal haalbaar is weten wij niet, maar vinden het in ieder geval wel belangrijk om alle (on)mogelijkheden te laten onderzoeken mede omdat wij altijd al tegen woningbouw in Gommerwijk WW zijn geweest. Voor die locatie ligt ook nog een plan van de Grens Bereikt geheten ‘Bolwerk’ en dat is op zich een aardig plan, maar het financieele plaatje en wie/wat waar en wanneer voor verantwoordelijk zou zijn of worden, is allemaal onbekend en dat moet naar onze mening ook eerst duidelijk worden. Alleen het ‘bolwerkplan’ op haalbaarheid te toesen is niet te doen en laat ons nog steeds met het probleem zitten waar te moeten gaan bouwen in de toekomst.

Juist omdat er over het ineens naar voren komende berichten over plan Immerhorn EN het bolwerk te weinig informatie ligt hebben wij in samenspraak met een paar fracties in de schorsing een compromis weten te bereiken welke inhoudt dat beide onderzocht worden op haalbaarheid en dat er geen verdere voorbereiding voor Gommerwijk West-West zou komen. Wij zien 100 keer liever een combinatie van natuurgroen en kunstgrasgroen dan een combi van natuurgroen en bakstenen. Aangezien er 16 raadsleden aanwezig waren en er 8-8 werd gestemd, is er nog geen besluit genomen en wordt de stemming opgeschoven. naar de volgende raadsvergadering.
Zoals aangegeven is ons verkiezingsprogramma leiden en daar staat het volgende met betrekking tot Gouw/Gommerwijk WW en sport het volgende:

‘Wat Lijst Quasten betreft is de Gouw/Gommerwijk WW uitermate geschikt om een multifunctioneel ingericht buitensportpark te realiseren waarbij meerdere sporten zoals atletiek, wielrennen, rugby skaten/skeeleren, hockey en trimbanen (zowel in clubverband als individuele sportbeoefening) worden geclusterd. Ook het verplaatsen van de voetbalvelden naar deze locatie zou een optie kunnen zijn. Wij beseffen dat dit allemaal ambitieus is, maar denken dat het er behoefte is aan een ruimer sportaanbod en dat een dergelijke sportwijk een verrijking zal zijn voor Enkhuizen’.

, , ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: