Nog meer SMC


Juiste procedure rondom besluitvorming SMC (?)

Op de gemeentelijke site staat het volgende:

Op 8 januari besloot de raad in te stemmen met het collegebesluit om de uitgebrachte bieding van M.J. de Nijs Projectontwikkeling B.V. voor het SMC aan te merken als het beste bod. Na overleg met de fractievoorzitters heeft het Presidium opdracht gegeven om de gevoerde procedure extern juridisch te laten toetsen. Uit de verschenen rapportage van Loyens & Loeff, opgesteld onder verantwoordelijkheid van hoogleraar mr. G.W.A. van de Meent, blijkt dat de gemeente een juiste procedure heeft gevolgd. Vastgesteld is dat de gemeente bij de besluitvorming gehouden was te kiezen voor het beste bod (De Nijs) dan wel de procedure in te trekken. Gebleken is tevens dat de raad niet in de positie was, zonder juridische consequenties, te kiezen voor Scholtens Projecten B.V.

Daarna volgt en behoorlijke lap tekst maar het hele rapport is te lezen via

De rapportage….

Professor van de Meent….

Dat dit nu gepubliceerd is, daar ben ik bijzonder ongelukkig mee, want het rapport waarvan ik tot afgelopen zaterdag helemaal geen weet van had, is helemaal niet besproken. Aan de fractievoorzitters is alleen gevraagd per mail voor uiterlijk maandagochtend te laten weten of dit rapport compleet is.

Dit gaat alle verstand te boven, de vragen die het college heeft neergelegd voor de “quickscan” zijn iig door de FQ afgewezen ivm de tendisieuze en gekleurde vragen, en nu krijg je dit (andere) ,rapport onder ogen terwijl er absoluut geen overleg heeft plaatsgevonden en het College dus al conclusies trekt. De Raad wordt hier dus in mijn opinie buitenspel gezet, want ook hier komt de vraag op of de vraagstelling correct is en of de raad akkoord gaat met de interpretatie van het college op dit rapport. Dit zal ongetwijfeld in de commissie Grondgebied aan de orde komen.

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: