Uitspraak FQ onderschreven


De fractie Quasten heeft een aantal keren in zowel de commissievergaderingen, bijeenkomsten en op deze site aangeven dat velen de vergissing maken om in de behandeling van de aanbestedingsprocedure SMC telkens het plan Scholtens te noemen, terwijl het een gezamelijk ingediend plan van de zorgaanbieders betreft.

Dit is een wezenlijk verschil, omdat een aantal fracties verklaren dat onder het "plan Scholtens"geen handtekening zou staan van de zorgpartijen, en dat daarmee de zorg ook niet gegarandeerd zou zijn. Dit is pertinent niet het geval.

Dit (on)bewuste misverstand is de zorgpartijen ook opgevallen, en die hebben nu per mail aangegeven hoe het zit. Daarmee onderschrijven zij de insteek van FQ, SP en GL. Ik ga ervan uit dat de overige fracties zich nu bewust zijn hoe de zaken ervoorliggen en voor ogen houden dat in tegenstelling tot plan de NIJS, de zorg met deze aanbieders wel degelijk gegarandeerd is en uitgebreid kan worden. Morgen is het uur U. 

Geachte leden van de raadscommissie Grondgebied,

Als belanghebbende en belangstellende was ik dinsdag 18 december aanwezig bij de behandeling van het raadsvoorstel aanbestedingsresultaat SMC.

Tijdens het door u gevoerde debat heb ik enkele vragen en onduidelijkheden gehoord die ik graag voorafgaande aan de Raadsvergadering van 8 januari a.s verhelder.

Allereerst is het zo dat het initiatief om te komen tot een inhoudelijk plan op het aanbestedingstraject SMC afkomstig is van de drie zorgaanbieders.

Na een verkenning op de gewenste/vernieuwende mogelijkheden om in Enkhuizen vanuit een nieuw samenwerkingsverband
tot een nieuw zorginitiatief te komen zijn deze partijen op zoek gegaan naar een projectontwikkelaar en een sociale bouwer.

Het ingediende plan wat Plan Scholtens wordt genoemd is dan ook zonder enige reserve het plan van de zorgorganisaties WFG, Omring, GGZ-Centrum WFR ,en de bouwers Scholtens en Woondiensten Enkhuizen.

De brief die u in december heeft ontvangen is dan ook afkomstig van dit consortium en alle betrokken partijen hebben met de inhoud ingestemd.

De drie zorgaanbieders zijn in de maanden voorafgaand aan september door uw college uitgenodigd om over de ontstane situatie in gesprek te gaan. In die overleggen is door ons niets anders en telkenmale, aangegeven dat wij een aanbestedende partij zijn in deze situatie, dat wij tot het uitvoeren van die aanbesteding zijn uitgenodigd door de gemeente Enkhuizen.

Optimisme in het verslag van het college mede naar aanleiding van deze gesprekken is wat ons betreft dan ook volledig voor rekening van de schrijver.

Met vriendelijke groeten,
Marjo J.H. Ligthart
Raad van Bestuur
Omring

Mede namens
Jan Langeveld GGZ Centrum W-FR
Hugo Keuzenkamp WFG
Hans Dekker Scholtens Projecten

 

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: